Sanotaan, että joukkuelajit kehittävät yhteisöllisyyttä, mutta niin lienee enemmänkin vain täällä Suomessa, missä kaikissa lajeissa lähdetään jo nuoresta ajatuksella, jokainen pelaa – eli kaikki pääsevät pelaavaan joukkueeseen, jos vain on vähänkään kiinnostusta pelaamisesta. Tällainen tasapäistäminen ei toimi pitkälle urheilussa, ei edes joukkuelajeissa, missä tarvitaan erilaisia taitoja eri paikoille joukkueessa. Tasapäinen ja tasapuolinen joukkue ei voi koskaan olla paras.

Jalkapallo

Jalkapallo lienee joukkuelajeista kaikkein laajimmin pelattu ja siinä hyvällä, kovaa harjoittelevalla ja jonkinlaiset lahjat pelaamiseen omaavalla jalkapalloilijalla on mahdollisuudet kunnon ansaintaan. Ammattilaisjalkapalloilijat tienaavat vuodessa miljoonia pelatessaan Englannissa, Saksassa, Ranskassa. Espanjassa, Italiassa yms maissa, missä yhdessä ottelussa voi olla 50 000 – 100 000 katselijaa + televisiokatsojat. Suomessa on hyvä jos yhtä jalkapallo-ottelua on katsomassa se 5 000 katselijaa, eikä niin tapahdu jokaisessa ottelussa, joten on ymmärrettävää, ettei Suomessa voi jalkapallolla rikastua, hyvä jos siinä edes ammattilaisena korkeimmalla sarjatasolla voi elää Suomessa tekemättä toista työtä.

Koripallo

Koripalloakin pelataan paljon ympäri maailman ja tässäkin pallopelissä lahjakas pelaaja voi päästä parhaimpiin sarjoihin tai jopa NBA:n pelaamaan ja siten kerätä omaisuuden peliurallaan. On pelaaja sitten pelaamassa koripalloliigassa, lentopalloa, jalkapalloa tai jotain muuta joukkuelajia, on pelaajan ammattilaisuran pituus usein rajattu 10-20 vuoteen ja pahimmillaan täynnä loukkaantumisia ja jatkuvaa matkustamista – siksi moni entinen ammattilaisurheilija turvautuu toisenlaisiin aineisiin uransa jälkeen, kun huomaa, ettei oikeastaan osaa mitään muuta. Nykyaikana kuitenkin moni urheilija on ymmärtänyt, että uran aikana ansaitut rahat eivät välttämättä riitä loppu elämäksi ja siksi jo uran aikana on kannattanut hankkia koulutus ja opetella pohjat jollekin toiselle alalle tai samalle alalle esimerkiksi valmentajaksi. Moni huippu-urheilija on saavuttanut jopa enemmän vanhempana, toimiessaan valmentajana kuin omalla lyhyellä urallaan urheilijana.